Anticelulit terapija

AWT (​Acoustic Wave Therapy) ​- Terapija akustičnim talasima uz pomoć Shock Wave STORZ MEDICAL aparata nudi pacijentkinjama inovativni i najefikasniji način uklanjanja celulita u našem centru.

Akustični Shock Wave talasi izazivaju vibriranje vezivnog tkiva u području koje se tretira, oni pospešuju izgled kože tako što utiču na to da se vezivno tkivo isteže i poveća svoju elastičnost. U 90% slučajeva povećanje elastičnosti kože nastavlja se i do tri meseca nakon što se završi sa tretmanom. 

Elastičnost i čvrstina 
Terapija akustičnim Shock Wave talasima utiče na vezivno tkivo tako da koža postaje cvršća i glađa; utiče na neovaskularizaciju kože i pospešuje cirkulatornu razmenu materija, čiji nedostatak predstavlja jedan od glavih uzroka stvaranja celulita. Pospešuje i stvaranje kolagena što kožu čini elastičnijom i cvršćom, a vezivno tkivo postaje elastično tako da se gubi efekat narandžine kore na koži.  

Sve starosne dobi i sve problematične regije
Terapija akustičnim Shock Wave talasima može da se primeni na pacijente bilo koje starosti, kao i na sve problematične delove tela: na stomaku, bokovima, zadnjici, nogama i rukama. Potrebno je 8 do 12 tretmana da bi se osigurali efektivni i dugoročni rezultati za tretiranje celulita stadijuma I do III. Tretmani traju od 15 do 45 minuta, u zavisnosti od regije koja se tretira, a značajna poboljšanja vidljiva su već nakon 3 ili 4 tretmana.

Do 6 meseci efekta terapije
Bitno je naglasiti da efekti terapije Shock Wave akustičnim talasima traju od 2 do 6 meseci, a ponekad i duže. Veoma je važno napomenuti da ni sa jednom vrstom tretmana celulit ne nestaje zauvek. Postoji mnogo faktora koji takođe imaju uticaj u borbi protiv celulita, kao što su dijeta, genetski faktor, kao i sama struktura vezivnog tkiva. Ali sa AWT- Shock Wave terapijom akustičnim talasima celulit možete držati pod kontrolom ponavljajući tretman dva ili tri puta godišnje.